Transformational cupping

Wist je dat je je soms niet lekker in je vel voelt, omdat de energie niet vrij door je lijf kan stromen? De energie kan geblokkeerd raken door afvalstoffen, stress, spanning, onverwerkte emoties etc. Met transformational cupping kun je deze blokkades te lijf gaan. Transformational cupping een combinatie van cupping, manuele therapie, voeding en detoxen. Het is een manier die je letterlijk ondersteunt om weer lekker in je vel te komen zitten. Het zorgt ervoor dat afvalstoffen, stress en blokkades worden losgemaakt, zodat je lijf ze kan afvoeren. Hierdoor kan jouw energie weer stromen, en zit jij lekkerder in je vel! 

Hoe werkt het?

Tijdens het transformational cuppen wordt alles in beweging gebracht. De tool die wordt gebruikt, is de cup. Deze trekt de huid vacuüm. De huid wordt in de cup gezogen, waardoor blokkades in de spieren en bindweefsel naar de oppervlakte gezogen worden. Er ontstaat weer ruimte en zuurstofrijk bloed.  Hierdoor krijgt je lichaam de kans het gestagneerde bloed en afvalstoffen af te voeren.

Transformational cupping werkt op verschillende lagen van je lichaam:
fysiek: knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet schieten los en alles wordt weer doorbloed en gevoed
emotioneel en energetisch: blokkades worden opgeheven waardoor energie weer vrij kan stromen en je emoties in beweging kunnen komen. Ook kun je prikkels en signalen beter voelen. 
esthetisch: je lijf wordt strakker, elastischer en gaat er jonger uitzien

Wat brengt het jou?

Je energie kan weer vrijer stromen door je lichaam
✨ Je voelt je lichter, soepeler, energieker en helderder in je hoofd
✨ Je krijgt meer rust in je systeem doordat afvalstoffen verdwijnen
✨ Angsten, piekeren, zorgen en ongeduld nemen af
✨ Je lontje wordt weer langer
✨ Blokkades worden opgelost en dat is zo’n bevrijdend gevoel
✨ Ziekten, pijntjes en kwalen verdwijnen
✨ Je kunt weer meer genieten van je leven en de mensen om je heen
✨ Je zit letterlijk en figuurlijk beter in je vel
✨ Je staat positiever in het leven
 

Bij welke klachten?

Transformational Cupping is voor jou als:
– Je last hebt van verklevingen, striae en cellulite waar je vanaf wilt
– Je slecht slaapt en/of niet uitgerust wakker wordt
– Je last hebt van migraine
– Je weinig energie hebt en je uitgeput voelt
– je last hebt van een disbalans in je hormoonstelsel
– Je af wilt van trauma’s en oude ballast dat in je lichaam zit opgeslagen
– Je jouw immuunsysteem een boost wil geven
– Je last hebt van pijntjes en kwalen in je lichaam
– Je jouw lichaam wilt resetten  en jouw immuunsysteem een boost wil geven

Hoe gaat een Transformational Cupping Sessie? 

We starten een transformational cupping sessie met even landen met een kopje thee of glas water. We nemen een moment om door te spreken hoe het met je is, wat je klachten zijn en wat je intentie is met de transformational cupping sessie. Hierna nodig ik je uit om op de behandeltafel te gaan liggen voor de behandeling.

We starten de cupping sessie met een massage.  Door de massage kom ik in contact met jouw lichaam en kan ik de blokkades opsporen. Waar stroomt het bloed en de energie al goed door en waar kunnen we het beter laten stromen? 

Daarna laat ik je voorzichtig kennismaken met de cup op je lijf. De sterkte van de cup bouwen we langzaam op. Tijdens de sessie blijven we ook in overleg over hoe het voor je aanvoelt, zodat de behandeling op elk moment goed voelt voor jou. Als alle besproken lichaamsdelen behandeld zijn, rond ik de behandeling rustig af.

Onder het genot van een verwarmende kop thee kun jij navoelen hoe de behandeling is geweest. We bespreken de sessie na en als je wilt, ontvang je nog handvatten die je thuis verder kunt toepassen.

Veelgestelde vragen 

🟡 Een transformational cupping sessie duurt 60 min. Je investering hiervoor is € 75 per sessie. 
🟡 Een transformational cupping sessie incl vuurcuppen duurt 90 min. Je investering hiervoor is € 125 per sessie.
🟡 Na afloop betaal je de sessie in mijn praktijk. Dit kan contant of via een betaalverzoek.
🟡 De sessie vindt plaats in mijn praktijk. Het adres hiervan is Boomkruiper 11, 3435RS in Nieuwegein. Let op: van ma tm vrij geldt hier betaald parkeren.
🟡 Afspraken kunnen tot 48 uur voor de afspraak geannuleerd of verzet worden. Bij annuleren binnen 48 uur wordt de afspraak 100% in rekening gebracht. Bij verzetten binnen 48 uur wordt 50% in rekening gebracht.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Is er al resultaat na één transformational cupping sessie?

Er is zeker al resultaat na één cupping sessie. Transformational cupping werkt efficient en doelgericht.

Toch wil ik graag benadrukken dat transformational cupping geen ‘quick fix’ is. Afvalstoffen zitten verkleefd door heel je lichaam en er is tijd voor nodig om dit los te maken op verschillende zones. Dat betekent dat je met één keer cuppen nooit van alle afvalstoffen in je lichaam af bent. Uiteraard verschilt het ook per persoon en wat jouw klachten zijn. De een voelt veel verschil na één keer cuppen, de ander na drie keer en er zijn mensen die blijven terugkomen omdat ze het graag willen onderhouden. Uiteraard behaal je met de juiste voeding tot 50x sneller resultaat. Het vergt natuurlijk wel de volledige commitment van jezelf. Zelf werk ik ook graag efficiënt en resultaatgericht.

Is een transformational cupping sessie pijnlijk?

Persoonlijk vind ik transformational cupping niet geheel pijnvrij. Er zijn delen van het lichaam die gevoeliger zijn dan andere delen. Maar het cuppen mag nooit teveel pijn doen. Jij hebt tijdens de hele behandeling de regie, en het is belangrijk dat jij je eigen grenzen goed aangeeft, zodat je geen pijn ervaart. Verder bouwen we het langzaam op en zul je merken dat het steeds minder gevoelig wordt, wanneer de afvalstoffen, verklevingen en blokkades weggewerkt worden.

Zijn er altijd blauwe, rode en beurse plekken te zien na een cupping sessie?

Nee, zeker niet! Het hangt ook van de persoon af. Sommige hebben een wat dikkere huid waardoor het minder snel te zien is of komt het bloed minder makkelijk buiten de bloedbanen. Vaak zullen de plekken tijdens de eerste sessie heftiger zijn. Dit is een goed teken want de blokkade dient zich aan. Je zult zien dat hoe vaker deze blokkades worden behandeld hoe minder beurs het oogt. Vaak verdwijnt het volledig.

Wanneer is cupping geen goed idee?

In sommige gevallen wordt het afgeraden om te cuppen. Mocht je last hebben van onderstaande punten, kan ik je daarom niet behandelen met cupping. Wellicht is wel een andere behandelmethode mogelijk. 

– Tijdens en na chemotherapie (na 1 jaar zou het wel weer kunnen, belangrijk dat je het aangeeft)
– Tijdens zwangerschap en borstvoeding (aangezien er veel afvalstoffen vrijkomen)
– Algemene infectieziekten (omdat je lichaam dan al heel hard aan het werk is)
– Koorts
– Trombose
– Bloedziekten, hartafwijkingen, pacemaker, ongecontroleerde hoge bloeddruk, bloedverdunners
– Levercirrose
– Nierfalen
– Overmatige zwellingen
– Ernstige vermoeidheid of bloedarmoede
– Kinderen jonger dan 8 jaar

Bij sommige indicaties kan ik wel cuppen, maar plaatselijk niet:
– Operatie korter dan 6 maanden geleden
– Littekenweefsel jonger dan 4 maanden
– Gebroken bot of ontwricht gewricht
– Spataderen
– Hernia
– Ontstekingen
– Beschadigde en open huid

Afspraak maken?

Herken jij je in de genoemde klachten?
Voel jij je nieuwsgierig om een keer een sessie Transformational Cupping uit te proberen? 
Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Gebruik onderstaande knop om je afspraak te plannen. Je vindt de Transformational Cupping onder de knop Lichaamsbehandelingen. Kies bij boeken voor betalen in de praktijk.
Je kunt me ook bellen (06-572 352 78) of mailen (kristel@praktijkkrstl.nl).