Van geleefd worden, naar stralend leven

Stralend Leven is voor jou als je…

✦ altijd klaar staat voor anderen, maar jezelf te vaak ‘vergeet’
✦ hard je best doet om alle ballen in de lucht te houden, en dat heel vermoeiend vindt
✦ tijd en energie te kort komt en het gevoel hebt dat het leven veel te snel voorbij vliegt.

I feel you. En ik voel hoe het aan je knaagt.

Ik heb het zelf ervaren en spreek veel vrouwen die het lastig vinden om zichzelf op de eerste plaats te zetten.
Met als gevolg dat ze gaan piekeren, stress in hun lijf voelen, slecht slapen, weinig energie hebben. En te weinig tijd en aandacht voor de dingen en mensen die echt belangrijk voor ze zijn.

Op papier heb je een geweldig leven, en toch voelt dat niet zo.

Stralend Leven is er voor drukke, succesvolle moeders, die verlangen naar een goede balans tussen werk, gezin en zichzelf.
In twaalf weken leer je eerst om voor jezelf te kiezen.
Zodat je er vervolgens echt voor anderen kunt zijn.

De sessies zijn heel bevrijdend. Ik kan mezelf zijn en me uiten. Ik voel me nu al minder gehaast en minder druk op mezelf . En ik trek me veel minder aan wat anderen ervan vinden.

Andra Ringoir

Wat je leert in Stralend leven?

❥ Zonder schuldgevoel nee zeggen tegen extra werk, tegen vriendinnen of tegen je schoonouders, omdat je voelt dat je op dat moment voor jezelf mag kiezen.
❥ De tijd nemen voor een lekker bad, een wandeling of een theetje met een vriendin, omdat je weet dat jij dat nodig hebt en daarvan oplaadt.
❥ Zonder opgejaagd gevoel of zorgen over je werk echt genieten van bijv. de sportwedstrijd van je kind
❥ Gemakkelijk en stevig keuzes die in lijn zijn bij wat jij belangrijk vindt in het leven, ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Het is voor veel ambitieuze vrouwen nog steeds moeilijk om een goede balans te vinden tussen werk, gezin en jezelf. Helaas verwacht de maatschappij nog steeds van ons dat we alle ballen perfect in de lucht houden, ook al raken we daardoor onszelf kwijt.

Als vrouwen hebben we meestal niet geleerd om allereest goed voor onszelf te zorgen. Ik geloof heel erg dat juist dat nodig is om alle rollen te kunnen vervullen, met plezier en voldoening en geluk.

En ja, dat is ook voor jou weggelegd.

Het vraagt wel wat van je. Het vraagt dat je het anders gaat doen.
Als meisje dat in Delft ging studeren, heb ik heel lang op mijn hoofd vertrouwd. Net als jij waarschijnlijk. 😉
Nog altijd weet ik hoe belangrijk het denken is. En toch. Onbewust vertrouwede ik tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen al op mijn intuïtie.

Nu weet ik dat er veel meer is dan ons denken. Als mensen voelen we ook. 
We zijn niet alleen ons hoofd. We zijn ook ons lichaam, ons hart. En door alleen vanuit het hoofd te leven, negeren we belangrijke signalen. Waardoor we onszelf kwijtraken.
Daarom werk ik met energetische behandelingen en met creatieve technieken. Dat kan best zweverig klinken – snap ik – maar deze methode werkt.

En wees gerust: ik sta nog steeds met twee benen op de grond. 😄

Wat gaan we doen in stralend leven

❀ Het allerbelangrijkst is dat jij je eerst weer goed voelt. Dat je minder of geen stress meer voelt in je lijf. Als die spanning weg is, ontstaat er rust, ruimte en energie voor de dingen die jij belangrijk vindt.
❀ Vervolgens gaan we ontdekken wat jij nodig hebt om voor jezelf te kunnen kiezen. Bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen of juist minder perfectionisme, zodat je makkelijker nee kunt zeggen en meer rust ervaart.
❀ Je ontdekt wat jij echt wil. En dat je daarvoor mag en gaat kiezen.

Je leert om te voelen wat je nodig hebt (en wat niet!),
om te doen wat je nodig hebt,
om zo te kunnen zijn wie je wilt zijn.

Hoe ziet de samenwerking eruit?

Het Stralend Leven traject duurt 12 weken. Hierin krijg je:

❥ Vijf 1-op-1 sessies met mij van twee uur. Het liefst zie ik je altijd in mijn praktijk in Nieuwegein, maar als je echt te ver woont, doen we twee sessies offline en drie sessies online. De sessies zijn om de drie weken.

❥ Elke week hebben we een contactmoment. Ik check even bij je in om te voelen waar je behoefte aan hebt en of er dingen zijn waarmee ik je kan ondersteunen. Ik stem me op jou af en trek een kaart voor je met de biotensor. Jij kunt ook je vragen stellen of delen waar jij mee zit. Een klein maar krachtig coachingsmoment via Whatsapp!

❥ Praktische tips en oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

En hoe werk je precies?

Mijn aanpak is holistisch. Ik kies niet voor ellenlange praatsessies. Jij bent niet alleen je hoofd, maar ook niet alleen je lichaam. In het traject werken we ook op de emotionele laag, met het onderbewuste en aan balans in je energetisch systeem.

Met energetische behandelingen verminder ik de spanning in je lichaam. Door middel van massages en handopleggingen krijgt je energetisch systeem van chakra’s en aura de ruimte om te herstellen en weer op volle kracht te werken.

Ik gebruik ook creatieve technieken, zoals flowschrijven, tekenen en opstellingen, om zichtbaar te maken wat er in je speelt. Dit helpt je om blijvend te veranderen.

Ik werk niet met een vast programma, maar kijk wat er bij jou speelt en wat jij nodig hebt, zodat we voor het beste resultaat kunnen gaan.

Wat is de investering?

De investering bedraagt 1297 euro, exclusief btw. 

Als ondernemer kun je deze kosten aftrekken voor de belasting. Als werknemer kun je mogelijk gebruik maken van je budget voor persoonlijke ontwikkeling of uitvalpreventie. Vraag hiernaar bij je werkgever.

Wanneer je het traject niet kun aftrekken of niet vergoed krijgt, neem ik de btw in dat geval voor mijn rekening.

Na het Stralend Leven traject voel ik me een stuk rustiger in mijn hoofd. Ik kies meer voor mezelf en mijn gezin. Het traject heeft echt m’n ogen geopend en voor verandering gezorgd. En dit had ik echt nodig.

Samantha van Rossum

Over mij en mijn visie

Ik ben opgeleid als energetisch coach en creatief coach. Maar in ‘mijn vorige leven’ was ik industrieel ontwerper, onderwijsdeskundige en leerkracht.

Als coach geloof ik niet in quick fixes. We zijn nooit ‘af’, zoals we ook niet ‘geheeld’ hoeven worden. Vallen en opstaan hoort bij het leven. En als het even niet zo lekker of goed gaat, dan mag het voor mij veel normaler worden om om hulp te vragen.

Je bent van harte welkom.

Ik help je graag om van alles maar moeten, naar willen te gaan.
Van altijd druk, naar meer rust.
Van rennen door het leven, naar een stralend leven!

Wat levert een Tijd voor Jou 1-op-1 sessie mij op?

  • Je creëert een rustmoment voor jezelf.
  • Je krijgt nieuwe inzichten doordat je de antwoorden in jezelf gaat horen in de stilte.
  • Je energie wordt aangevuld en gaat weer stromen. Je voelt je energiek en ontspannen tegelijk.
  • Je staat steviger in je schoenen en hebt meer vertrouwen in jezelf.
  • Fysieke en mentale problemen worden aangepakt.

Het voelt alsof ik geen tijd heb voor dit programma

Dat snap ik. Maar de vraag is: wat gebeurt er als je zo door blijft gaan? Naar de huisarts gaan en vragen om rustgevende pillen of slaappillen lijkt misschien wel een snelle oplossing, maar helpt je niet om echt je leven te veranderen.

Mijn ervaring is dat de meeste mensen het juist heel prettig vinden om dit traject te volgen. Het lucht op, het is lekker om dat wat niet meer klopt van je af te schudden en bewust te kiezen voor wat je echt wilt. Je gaat voelen en ervaren dat je een ander persoon wordt, dat er meer ruimte komt voor de dingen en mensen die belangrijk voor je zijn en dat is wel echt fijn en leuk.

En je weet het natuurlijk ook wel, dat je krijgt wat je altijd kreeg als je blijft doen wat je altijd deed.

Ik vind de prijs ingewikkeld

Snap ik wel. Maar dan kom ik weer bij de vraag: wat is de prijs als je het niet doet? Je bent het waard om in te stappen. En de mensen om je heen zijn het ook waard. En zoals ik al eerder zei: er zijn mogelijkheden om de investering of een deel daarvan terug te krijgen. En je kunt in termijnen betalen.

Het klinkt best wel zweverig wat jij doet

Voor mij is het sowieso niet zweverig :-). Ik geloof er heel erg in dat er meer is dan we met het blote oog kunnen zien. Dat heb ik zelf ervaren, en dat ervaar ik steeds weer: hoe mijn aanpak je kan ondersteunen en je helpt om echt te veranderen.

Met je hoofd kun je alles beredeneren, je hoofd is zo sterk. En dat gebeurt bij deze vraag ook. Je hoofd heeft je geleid tot waar je nu bent, en nu zit je in een situatie die je niet meer wilt dus misschien is het de moeite waard om nu je gevoel ook te laten spreken en dat een kans te geven.

En…in de ogen van veel mensen ben ik inderdaad ‘zweverig’, maar tegelijkertijd ben ik nog steeds het Delftse meisje dat met twee benen op de grond staat.

Moet je per se naar jouw praktijk komen?

Het liefst wel. Sowieso wil ik graag voor de eerste en vierde sessie fysiek in Nieuwegein afspreken. De andere drie afspraken kunnen we ook online doen, via Zoom. 

Nieuwegein ligt overigens heel centraal, het is bijna nooit verder dan drie kwartier rijden.

Ik heb geen zin om mijn hele hebben en houwen op tafel te leggen

Dat hoeft dus ook niet. Ik ben niet gefocust op je oude pijn of de dingen uit je jeugd herbeleven. Ik werk oplossingsgericht, we kijken vooruit. Ik vertrouw erop dat tijdens het traject naar boven komt wat naar boven mag komen en vraag van jou om ook te vertrouwen op het proces. En om het cognitieve stuk eens los te laten, niet van tevoren te bedenken waar je uit wilt komen.

Wanneer kan ik beginnen?