Over Kristel Schaap

“Ik geloof dat iedereen het waard is om volledig zichzelf te zijn en voluit te genieten van het leven.
Het mooiste vind ik om jou te zien stralen wanneer je vertrouwen groeit
en wanneer je keuzes gaat maken die echt bij je passen.”

Mijn verhaal 

Ik weet hoe het is om je niet 100% jezelf te voelen. Om je leven vanuit je hoofd in te richten op basis van een plaatje wat je jonge zelf voor zichzelf ontworpen had. Om je te laten leiden in je keuzes door anderen. omdat je graag aan hun verwachtingen wil voldoen, maar ook omdat je niet zo goed weet wat je zelf wil. En tegelijkertijd blijf je maar doorrennen omdat alle ballen in de lucht te houden: werk, kinderen, huwelijk, vrienden, hobby’s… Ik leefde mijn leven op die manier. Tot ik in 2021 voor de tweede keer opgebrand was.  

Van de eerste burnout in 2016 had ik blijkbaar nog niet voldoende geleerd. Terugkijkend zie ik in dat ik op dat moment maar één ding wilde: zo snel mogelijk weer terug op het paard. Bewijzen aan iedereen en vooral aan mezelf dat ik het echt wel kon. En dat lukte ook wel weer een tijdje. Totdat na Corona alles weer op volle toeren begon te draaien, en ik niet meer alle ballen in de lucht kon houden. In augustus 2021 meldde ik me weer ziek. Het ging niet meer. Ik wilde niet meer.

Maar dit keer voelde het anders. Alles in mijn lijf schreeuwde dat ik het niet meer wilde zoals ik het altijd had gedaan. Noem het een midlife crisis als je wilt, maar het heeft mij laten nadenken over wat het nou exact is wat ik wil met m’n leven. Wat ik belangrijk vind. Wat mijn waarden zijn.

Omdat ik niet wist wat dat was, ben ik gestart met een creatief loopbaan traject. En om mijn sprankeling weer te voelen deed ik de opleiding tot Nine Star Ki coach, waarin ik voor het eerst me verdiepte in energie en het werken met energie. Daarna startte ik de jaartraining energetisch Malva therapeut, waarin het werken met energieën zich verdiepte. Steeds meer ontdek ik wat ik kan met de energieën en hoe graag ik daarmee werk. En dat is wat ik doe in Praktijk KRSTL. Aan de slag met energie, jouw coachen, uitdagen en prikkelen, zodat je groeit en bloeit. 

 Ik weet dus uit ervaring hoe het is om een burnout te hebben en uit dat gat te klimmen. Ik weet hoe hard je tegen jezelf kunt zijn dat je daar geraakt bent. Ik weet hoe trots je kan zijn als je er weer beter uit gekomen bent. En tegelijkertijd geloof ik erin dat het krijgen van een burnout, of een andere heftige ervaring, niet voor niets op je pad komt.

Terugkijkend had ik geen andere keuzes willen maken waardoor ik wellicht niet in een burnout terecht gekomen was. Ik was precies op het punt waar ik moest zijn. Maar ik ben wel blij dat ik het roer heb omgegooid. Dat ik de moed heb gehad om me niet alleen te focussen op het plakken van de pleister zodat ik weer door kon, maar dat ik de diepte in gegaan ben om te voelen wat ik wilde. Dat ik besloten heb om vanaf nu vanuit mijn gevoel en verlangen mijn leven in te richten. 

En dat gun ik jou en iedereen ook. Dat je leert voelen en luisteren naar je lijf, je gevoel en je zielsverlangens. Zij hebben zo veel wijsheid in zich en weten zo veel beter wat goed is voor jou, dan je hoofd. Ik wens je toe dat jij uit je hoofd en in je lijf komt en je jezelf volledig omarmt, met al je mooie en minder mooie eigenschappen. Dat je de stappen zet die je nodig hebt om voluit te kunnen genieten van jouw leven, precies zoals je zelf wil en bij je past. En ik loop graag een stukje met je mee om die stappen te zetten.

Kristel Schaap

Mijn werkwijze

Jarenlang heb ik coaching in mijn werk toegepast. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen gedaan. Alle tools en ervaringen zitten nu in mijn rugzak om toe te passen in mijn praktijk.

Eén van mijn talenten die ik gebruik is mijn intuïtie. Ik kan haarfijn aanvoelen wat er bij je speelt, zodat we daarmee aan de slag kunnen. Ik geef je terug waarvan ik denk dat het je verder helpt. Ik daag je uit om uit je comfortzone te komen en je probleem van alle kanten te bekijken. Ik begeleid je door mijn vragen en opdrachten om tot de oplossing te komen die voor jou goed voelt, tot de stappen die jij wil gaan zetten. En ik ondersteun je processen door je energetische behandelingen te geven.

In mijn eigen coachingstrajecten heb ik ontdekt dat coaching die verder gaat dan het cognitieve vlak, mij zo veel verder heeft gebracht. Daarom werk ik in mijn sessies niet alleen op cognitief vlak, maar juist ook op de lagen eronder: door te voelen wat je lijf te vertellen heeft, door te luisteren naar je onderbewuste of door te voelen op zielsniveau. Alle informatie die naar boven komt mag er zijn en kan ons dingen leren.

Eigenlijk gun ik jou hetzelfde dat ik mezelf gun: gewoon een mooi leven leiden, zonder stress, zonder gedoe en vertrouwend op jezelf en je eigen kwaliteiten!

Typisch mij…

Ik ben getrouwd met Hasso en woon in Nieuwegein, samen met onze twee dochters een zoon en twee katten. Nog maar een paar maandjes en dan zitten ze alle drie op de middelbare!
Ik ben een duizendpoot, alleskunner en rupsje nooitgenoeg. Hou ontzettend van nieuwe dingen leren en beginnen. Ben iets minder goed in dingen afmaken.
 Ik ben een dochter uit een onderwijsgezin, dat zich heeft ontwikkeld naar ondernemers gezin. Ikzelf heb dan ook 7 jaar voor de klas gestaan; bevoegd in het basisonderwijs en onbevoegd in het voortgezet onderwijs. Daarnaast heb ik jaren in de productontwikkeling voor het onderwijs gewerkt.
 Vroeger schreef ik in vriendenboekjes bij het vakje hobby’s altijd: rekenen en tekenen. En dat klopt nog steeds. Ik hou onwijs van creatief bezig zijn en mooie dingen maken. Wiskunde is nog steeds mijn favoriete vak. En dan vooral het uitleggen ervan aan meiden die ervan overtuigd zijn dat ze het niet kunnen. Het stralen van hun ogen als ze erachter komen dat ze het heus wel kunnen. Onbeschrijfelijk!
Ik ben een persoon van ups en downs en van uitersten. Ik ken hoge pieken en diepe dalen. Ik sta aan of ik sta uit. Het is zwart of wit voor mij. Op dit moment ligt mijn grootste leerpunt in het accepteren hiervan en het er te laten zijn. En het kunnen gaan zien van al die nuances en grijstinten die de wereld een stuk mooier maken!